دانستنیها, سرور

آموزش راه‌‌اندازی سرور فیزیکی از صفر تا صد

آموزش راه‌‌اندازی سرور فیزیکی از صفر تا صد

اگر به دنبال امنیت بسیار بالا، فضای حافظه اختصاصی، امکانات اختصاصی دیتاسنتر و این قبیل موارد برای سایت یا سازمان خود هستید، راه‌اندازی سرور فیزیکی را به شما پیشنهاد می‌کنیم. با خرید سرور اختصاصی فیزیکی دیگر از شر خرید اشتراک‌های ماهانه، امنیت پایین اطلاعات و … رها خواهید شد. اما راه‌اندازی سرور فیزیکی ممکن است شما را با چالش‌های بسیاری مواجه کند. زیرا برای راه‌اندازی آن باید مراحل مهم و حیاتی بسیاری نظیر انتخاب سخت‌افزار، نصب سیستم عامل مناسب، پیکربندی شبکه و به خصوص بخش امنیت را به درستی انجام دهید.

در صورتی که هر کدام از این مراحل را به درستی انجام ندهید، بدون شک راه‌اندازی سرور فیزیکی شما با مشکل مواجه خواهد شد. اما اصلا جای نگرانی نیست. چرا که ما اینجا هستیم تا آموزش راه‌اندازی سرور فیزیکی از صفر تا صد را برای شما عزیزان ارائه دهیم. بنابراین اگر به دنبال یک آموزش اصولی جهت راه‌اندازی سرور فیزیکی هستید، این مطلب مختص شماست.

سرور فیزیکی چیست؟

اجازه دهید تا قبل از شرح مراحل راه‌اندازی سرور فیزیکی، مختصری درباره آن صحبت کنیم. اینکه چیست و چه تفاوتی با خرید سرور مجازی دارد. راه‌اندازی یک سرور فیزیکی به این معنی است که اختیار تمام و کمال منابع آن نظیر سخت‌افزار، پهنای باند، دیسک‌ها، حافظه و غیره در انحصار شما یا سازمان مورد نظر قرار دارد. با خرید و راه‌اندازی یک سرور فیزیکی می‌توانید کنترل کاملی بر تنظیمات سخت افزاری و نرم‌افزاری آن داشته باشید. به این معنی که سرور را می‌توانید بر اساس نیازهای خود یا سازمان تنظیم کنید. از طرف دیگر امنیت سرور نیز بر عهده خود شما خواهد بود.

 این در حالیست که سرورهای مجازی منابع محدودی دارند و شما تنها به بخش کوچکی از سرور دسترسی خواهید داشت. در واقع زمانی که شما سرور اشتراکی تهیه می‌کنید، علاوه بر شما افراد یا سازمان‌های دیگری نیز از منابع آن بهره‌مند می‌شوند. همین مسئله باعث می شود که دسترسی شما به تنظیمات سرور نیز بسیار محدود باشد و باید اشتراک خود را نیز به صورت ماهانه شارژ کنید. بنابراین سرور فیزیکی تنها برای افراد یا سازمان‌هایی مناسب است که نیازمندی‌های منحصربه‌فردی دارند. همچنین سازمان‌هایی که حجم بسیار بالایی از داده‌ها را پردازش می‌کنند باید به سراغ نصب سرور فیزیکی اختصاصی بروند. از جمله مزایای راه‌اندازی یک سرور اختصاصی فیزیکی می‌توان به صورت تیتروار به موارد زیر اشاره کرد.

  • سفارشی کردن قابلیت‌ها و تنظیمات سرور
  • مدیریت و دسترسی کامل به تمام امکانات سرور
  • نظارت مستقیم بر امنیت سرور
  • سرعت بیشتر سرور در پردازش اطلاعات
  • پهنای باند بسیار بالا
  • امکان افزایش سرعت، حافظه، ظرفیت و … سرور در صورت نیاز
  • و غیره
  سرور چیست؟ شناخت انواع سرور و کاربرد آن

مراحل نصب و راه‌اندازی سرور فیزیکی

مراحل نصب و راه‌اندازی سرور فیزیکی

حال که با سرور فیزیکی و مزایای آن به خوبی آشنا شدید، به سراغ آموزش راه‌اندازی آن می‌رویم. در این بخش ما تمامی جزئیات مربوط به راه‌اندازی سرور فیزیکی را برای شما عزیزان شرح خواهیم داد.

انتخاب محل مناسب

برای راه‌اندازی چنین سروری شما به یک فضای اختصاصی جهت نصب آن نیاز دارید. محل قرارگیری سرور باید عاری از هر گونه نویز باشد. این کار از ان جهت اهمیت دارد که نویزهای موجود در محیط نتوانند امنیت سرور را با مشکل مواجه کنند. بنابراین سرور را باید درون اتاقی قرار دهید که هیچ گونه پنجره‌ای ندارد. برای خنک نگه داشتن محیط سرور نیز باید از سیستم‌های خنک کننده استفاده کنید. دقت کنید که سیستم برق اتاق سرور نیز نباید دارای نویز باشد. پس این مورد را نیز هنگام راه‌اندازی سرور فیزیکی در نظر داشته باشید و در صورت نیاز تمام سیم کشی برق اتاق را تعویض کنید.

 نکته دیگر در رابطه با محل نصب سرور، زاویه قرارگیری آن درون اتاق است. شما باید سرور را به گونه‌ای نصب کنید که دسترسی کاملی به سیم کشی‌های پشت آن داشته باشید. همچنین به منظور افزایش امنیت اتاق سرور نیازمند خریداری یک Rack نیز هستید.

انتخاب سخت‌افزار مناسب

انتخاب یک سخت‌افزار مناسب برای سرور فیزیکی یکی از حساس‌ترین مراحل راه‌اندازی محسوب می‌شود. چرا که شما بعد از نصب سخت‌افزار دیگر نمی‌توانید آن را ارتقا دهید. به همین دلیل در این مرحله به شما عزیزان توصیه می‌کنیم که سخت‌افزاری را که قوی‌تر از نیاز خود یا سازمان است را انتخاب کنید. با این کار دیگر نگران آینده نخواهید بود. برای آنکه بدانید چه سخت‌افزاری برای سرور شما مناسب است، باید عوامل مختلفی مانند پردازنده، حافظه، هارد دیسک (حافظه دائمی) و دیگر تجهیزات مورد نیاز سازمان را در نظر بگیرید. سپس سخت‌افزاری را انتخاب کنید که فراتر از نیاز سازمان شما باشد. بدون شک شما در آینده به فضای حافظه بسیار بیشتری نسبت به زمان راه‌اندازی نیاز خواهید داشت. از طرف دیگر همان‌طور که گفتیم امکانات سخت‌افزار بعد از نصب بر روی سرور قابل ارتقا نیستند. بنابراین در صورت مواجه با چنین مشکلی باید سرور جدیدی با توجه به نیازمندی‌های سازمان خریداری کنید. پس قبل از خرید، سرورهای مختلف را مورد بررسی قرار دهید و با توجه به عملکرد و کارایی مد نظرتان بهترین گزینه را انتخاب کنید.

  نصب جوملا روی لوکال هاست | مراحل نصب و اجرا

انتخاب سیستم عامل مناسب

انتخاب سیستم عامل مناسب

انتخاب سیستم عالم مناسب برای سرور فیزیکی، سومین مرحله‌ای است که باید انجام دهید. سیستم عامل‌های مختلف بسیاری برای انتخاب وجود دارند که عاملی موثر بر قیمت سرور شما است. سیستم عامل‌های لینوکس و ویندوز دو نمونه مطرح موجود در بازار هستند که شما باید بر اساس نیازمندی‌های خود یکی از آن‌ها را انتخاب کنید. البته اگر به سراغ سیستم عامل‌های تخصصی‌تر می‌گردید، Linux Ubuntu Server، Enterprise Linux و CentOS را می‌توانیم نام ببریم. اما در کل برای آنکه بتوانید یک سیستم عامل مناسب تهیه کنید، باید نکات مهمی را هنگام خرید در نظر بگیرید. این نکات شامل موارد زیر می‌شوند.

  • سیستم عامل باید کاربر پسند باشد. شما باید با توجه به کارایی خود از سرور سیستم عاملی را انتخاب کنید که دقیقا مناسب سازمان شما باشد. به عنوان مثال اگر کسب و کارتان در زمینه فروش محصولات است و پیچیدگی‌های مربوط به سازمان‌های فناوری اطلاعات و تکنولوژی را ندارد، اصلا به سراغ سیستم عامل‌های تخصصی مانند لینوکس نروید. برای کسب و کارهای ساده، سیستم عامل ویندوز مناسب‌تر است. زیرا اکثر کاربران با این نوع سیستم عامل آشنایی دارند. این سیستم عامل دقیقا مانند سیستم کامپیوتر است که در هر خانه ای پیدا می‌شود. اما کار کردن با لینوکس که سیستم عاملی تخصصی‌تر است، کار هر کسی نیست.
  • نوع سیستم عامل در میزان نیاز شما به پشتیبانی تاثیرگذار است. به این معنی که هر چه سیستم عامل شما تخصصی‌تر باشد، نیاز شما به پشتیبانی بسیار بیشتر می‌شود. به عنوان مثال سیستم عامل لینوکس از آن جهت که متن باز است، برای حل مشکلات پیش رو نیازمند یک تیم پشتیبانی متخصص است که هزینه بسیاری را در پی دارد. بنابراین اگر کسب و کار کوچکی دارید، به سراغ سیستم عامل‌های تخصصی مانند لینوکس نروید. بهترین گزینه برای شما سیستم عامل ویندوز است.
  • امکان سفارشی سازی سیستم عامل، عامل موثر دیگر در انتخاب آن است. کسب و کارهایی که احتمال نیاز به ارتقا در طول زمان برای آن‌ها بالاست، باید از سیستم عاملی که قابلیت سفارشی سازی را دارد، استفاده کنند. برای این قبیل سازمان‌ها لینوکس گزینه بهتری است.
  • به هزینه خرید سیستم عامل نیز توجه کنید. شاید سیستم عامل لینوکس به دلیل متن باز بودن هزینه خرید کمتری داشته باشد. اما به دلیل نیاز به تیم پشتیبانی تخصصی ممکن است هزینه بیشتری را متحمل شوید.
  کشور مناسب سرور مجازی ترید | انجام سریع و امن معاملات مالی با سرورهای این کشورها

پیکربندی سرور

پیکربندی سرور

پیکربندی سرور باید به صورت دستی انجام گیرد. شما در این مرحله باید مواردی نظیر ایجاد یک رمز عبور قوی برای ادمین، تنظیمات شبکه محلی (پیکربندی تنظیمات آی‌پی، دروازه پیش فرض و DNS برای سرور فیزیکی)، تنظیمات اتصال به اینترنت ( تنظیمات NAT و پیکربندی فایروال)، اتصال کامپیوترهای سازمان به مجموعه سرور، احراز هویت کاربران، ایجاد کاربران جدید، ایجاد اکانت لوکال ادمین تنظیمات دسترسی از راه دور، تنظیمات بکاپ گیری اطلاعات سرور و … را به صورت دقیق و کامل انجام دهید.

پیکربندی امنیتی سرور

شما بعد از پیکربندی سرور در مرحله قبل، در واقع بخش بزرگی از راه‌اندازی سرور را انجام داده‌اید و حال باید دسترسی‌های سرور را محدود سازی کنید تا امنیت آن را تضمین کنید. این بخش را می‌توان مهم‌ترین و حیاتی‌ترین قسمت راه اندازی سرور دانست. چرا که سرورها از اصلی‌ترین اهداف هکرها محسوب می‌شوند. بنابراین ایجاد تدابیر امنیتی قوی در برابر حملات سایبری، فیشینگ از طریق درگاه‌ها، به سرقت رفتن اطلاعات کاربران و حتی سازمان از مهم‌ترین بخش‌های راه‌اندازی یک سرور فیزیکی است. توصیه می‌کنیم برای حفظ و افزایش امنیت سرور فیزیکی خود اقداماتی نظیر محدود سازی دسترسی‌ها، رمزگذاری دیتاها، نصب آنتی ویروس و فایروال، ارزیابی امنیتی، تهیه نسخه پشتیبان یا همان بکاپ گیری را به صورت دوره‌ای و منظم انجام دهید.

نصب نرم‌افزارهای مورد نیاز سرور

بعد از انجام تمامی مراحل ذکر شده، باید به سراغ نصب نرم افزارهای مورد نیاز سرور بروید. نرم‌افزارهایی مانند سرور وب، پایگاه داده و غیره از جمله مواردی هستند که باید بر روی سرور نصب شوند.

نصب نرم‌افزارهای مورد نیاز سرور

سخن پایانی

ما در این مقاله تمام تلاش خود را به کار گرفتیم تا مراحل راه‌اندازی سرور فیزیکی را به زبانی ساده به شما عزیزان همراه آموزش دهیم. بسیاری از افراد به محض شنیدن نصب سرور گمان می‌کنند که قرار است، شاخ غول بشکنند. همان‌طور که مشاهده کردید، راه‌اندازی سرور فیزیکی به هیچ عنوان کار سختی نیست و برای نصب کافی است تا مراحلی که در بالا به آن اشاره شد را به ترتیب انجام دهید. اگر در طول انجام مراحل نصب به مشکلی برخوردید و یا نیاز به راهنمایی بیشتر داشتید با کارشناسان ما تماس بگیرید و یا در بخش دیدگاه‌ها موضوع را با ما به اشتراک بگذارید.

0/5 (0 نظر)